fbpx
elenfrdeites
Τηλ.: 210.64.50.513
Δευ-Παρ.: 08:00 - 18:00
 x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τοπογραφικά - Αποτυπώσεις

Η εταιρεία μας κατέχοντας τεχνογνωσία, εμπειρία και τον απαραίτητο εξοπλισμό, είναι σε θέση να σας παρέχει γρήγορα και οικονομικά τις ακόλουθες υπηρεσίες:

 • Τοπογραφικές αποτυπώσεις οικοπέδων ή αγροτεμαχίων, με πλήρη λεπτομέρεια των υπαρχόντων κατασκευών σε αυτά καθώς και πλήρη υψομετρία.

 • Χαράξεις οικοπέδων ή αγροτεμαχίων.

 • Έλεγχος αρτιότητας και οικοδομησιμότητας οικοπέδων ή αγροτεμαχίων.

 • Διανομές και κατατμήσεις οικοπέδων ή αγροτεμαχίων, σε οριζόντιες και κάθετες συνιδιοκτησίες.

 • Ένταξη οικοπέδων ή αγροτεμαχίων στο Κρατικό Τριγωνομετρικό Δίκτυο (Ε.Γ.Σ.Α. 87). Χρησιμοποιείτε και ως προαπαιτούμενο για τον χαρακτηρισμό ή αποχαρακτηρισμό έκτασης από το Δασαρχείο και για τον έλεγχο ένταξης τους στο Κρατικό Κτηματολόγιο.

 • Διερεύνηση πινάκων απαλλοτριώσεων και τοπογραφικών διαγραμμάτων που τους συνοδεύουν.

 • Εφαρμογή ρυμοτομικών γραμμών και αξόνων οδών.

 • Αποτυπώσεις χώρων όπως κτιρίων, διαμερισμάτων, καταστημάτων κ.α.

Η FTF Α.Ε. μπορεί να σας παρέξει το τοπογραφικό διάγραμμα ή την αποτύπωση του ακινήτου σας για την χρήση που επιθυμείται γρήγορα και οικονομικά.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα

Επιστροφή στην κορυφή

Τι είναι το Τοπογραφικό Διάγραμμα;

Το Τοπογραφικό Διάγραμμα είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη που περιλαμβάνει ένα σχέδιο-χάρτη σε ορισμένη κλίμακα, στην οποία απεικονίζεται το τελικό αποτέλεσμα της καταγραφής των χαρακτηριστικών στοιχείων του εδάφους, σε συνδυασμό με το θεσμικό και νομικό πλαίσιο που διέπει το ακίνητο. Τα χαρακτηριστικά στοιχεία λαμβάνονται σύμφωνα με τις γνώσεις και την έρευνα της επιστήμης του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού. Οι εργασίες για την απόδοση ενός Τοπογραφικού Διαγράμματος διακρίνονται στις επίγειες μετρήσεις υπαίθρου και στις εργασίες γραφείου που συνίστανται ,στην επεξεργασία των δεδομένων ,τη σχεδίαση και την έρευνα στοιχείων από Δημόσιες Υπηρεσίες όπως Πολεοδομίες, Δασαρχεία, Δήμους, Κτηματολογικά Γραφεία, Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού κ.α.

Επιστροφή στην κορυφή

Που εφαρμόζεται το Τοπογραφικό Διάγραμμα;

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ Ή ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Η σύνταξη ενός τοπογραφικού διαγράμματος για απλό εντοπισμό ενός ακινήτου στο Εθνικό Κτηματολόγιο αποτελεί την πιο απλή και οικονομική μορφή ενός τοπογραφικού διαγράμματος. Εστιάζει κυρίως στα όρια ενός ακινήτου χωρίς να απαιτείται να περιέχει πληροφορίες για την ύπαρξη ή μή κτισμάτων εντός του ακινήτου, τις όμορες ιδιοκτησίες και το πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο. Σκοπός της σύνταξης ενός τέτοιου τοπογραφικού αποτελεί ο ορθός εντοπισμός και η καταγραφή των ορίων της ιδιοκτησίας στα ψηφιακά υπόβαθρα της “Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.” σύμφωνα με το Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς (Ε.Γ.Σ.Α. 87).

Ωστόσο για να υποβληθεί ένσταση κατά την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων ,είτε για να υποβληθεί διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών στο κτηματολόγιο προκειμένου να μεταβληθούν τα γεωμετρικά στοιχεία ή η θέση μιας ιδιοκτησίας, απαιτούνται ενέργειες που πρέπει να γίνουν κατά περίπτωση.

Η εργασία αυτή γίνεται πιο πολύπλοκη όταν ο ενδιαφερόμενος δεν γνωρίζει την ακριβή θέση του ακινήτου και στην περίπτωση αυτή καλούμαστε να ανατρέξουμε σε παλαιότερα τοπογραφικά και συμβόλαια για να το εντοπίσουμε.


ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

Το τοπογραφικό διάγραμμα αποτελεί απαραίτητο έγγραφο για κάθε τακτοποίηση αυθαιρέτου που βρίσκεται σε περιοχή εκτός ορισμένου Πολεοδομικού σχεδίου ή στην περίπτωση όπου βρίσκεται εντός ,αλλά δεν υπάρχει φάκελος στην αρμόδια Πολεοδομία. Αποτελεί μία πολύ υπεύθυνη εργασία από την πλευρά του Τοπογράφου Μηχανικού αφού κάθε καταγραφή θα συνοδεύει για πάντα την ιδιοκτησία στο μέλλον. Στα βασικότερα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου διαγράμματος περιλαμβάνεται:

 • Πλήρη και λεπτομερής αποτύπωση της ιδιοκτησίας (οικοπέδου ή αγροτεμαχίου) και των μεγεθών των αυθαίρετων κτισμάτων, κατασκευών και λοιπών παραβάσεων που υπάρχουν σε αυτή.

 • Εξάρτηση των κορυφών του ακινήτου από το Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς (Ε.Γ.Σ.Α. 87).

 • Εμφανή όρια με μοναδιαία αρίθμηση κορυφών ακινήτου και πίνακα συντεταγμένων των κορυφών αυτών.


ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΕΣ

Η σύνταξη ενός τοπογραφικού διαγράμματος για διάφορους λόγους, από τον απλό εντοπισμό ενός ακινήτου ,έως τη διευκρίνιση και τη χάραξη των ορίων σε περίπτωση διαφορών με όμορες ιδιοκτησίες, εστιάζει κυρίως στα όρια ενός ή περισσοτέρων ακινήτων, αντλώντας πληροφορίες από υπάρχουσες συμβολαιογραφικές πράξεις και τοπογραφικά που προσαρτώνται σε αυτές , λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση και εφαρμόζοντας το πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο. Επιπλέον μπορούν να προστεθούν στοιχεία ή μελέτες ανάλογα με τον λόγο σύνταξης τους.


ΠΡΟΣ ΟΙΚΕΙΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ (ΑΙΤΗΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ, ΠΡΑΞΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ, ΕΝΣΤΑΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ)

Τα βασικά χαρακτηριστικά ενός τέτοιου διαγράμματος περιλαμβάνουν:

 • Εμφανή όρια γεωτεμαχίου, με μοναδιαία αρίθμηση κορυφών και πίνακα συντεταγμένων αυτών σε ΕΓΣΑ ’87 και οι διαστάσεις των ορίων του.

 • Απεικόνιση ορισμένων γραμμών (γραμμή αιγιαλού – παραλίας, όριο απαλλοτρίωσης, οριοθέτηση δασικής έκτασης από πράξη χαρακτηρισμού κ.λ.π.) όπου απαιτείται.

 • Χαρακτηρισμό, πλάτος οδών και σχετικές αποφάσεις χαρακτηρισμού.

 • Οδοιπορικό σκαρίφημα της θέσης του ακινήτου με απεικόνιση χαρακτηριστικών – αναγνωρίσιμων σημείων ή απεικόνιση της θέσης του ακινήτου επί αποσπάσματος δορυφορικής εικόνας ή Φύλλου Χάρτη Γ.Υ.Σ. κλίμακας 1:5000.

 • Δήλωση ιδιοκτήτη, όπου οι κύριοι ή οι έχοντες νόμιμο δικαίωμα ,δηλώνουν ενυπογράφως στο τοπογραφικό διάγραμμα και ευθύνονται για την ακρίβεια των δηλουμένων ορίων των οικοπέδων τους.

 • ΚΑΕΚ γεωτεμαχίου, στη περίπτωση που αυτό εμπίπτει σε περιοχή λειτουργίας Εθνικού Κτηματολογίου.

 • Κάναβο σε ΕΓΣΑ ’87 και προσανατολισμός (βορράς).

 • Τίτλο σχεδίου σε μέγεθος Α4, στο οποίο αναφέρονται: στοιχεία Μελετητή, Εργοδότη, Ονομασία έργου, Θέση, Θέμα και Κλίμακα σχεδίου, Ημερομηνία σύνταξης και Υπογραφές – Σφραγίδες.


ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ (ΑΓΟΡΑ, ΠΩΛΗΣΗ, ΔΩΡΕΑ, ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ, ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΘΕΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ, ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ, ΣΥΝΕΝΩΣΗ, ΔΙΑΝΟΜΗ, ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ, ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΙΤΛΟΥ)

Το τοπογραφικό διάγραμμα αποτελεί απαραίτητο έγγραφο για κάθε συμβολαιογραφική πράξη, καθώς είναι το πρώτο που ζητείται από τους συμβολαιογράφους για αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές, κληρονομιές κλπ. Αποτυπώνει την ιδιοκτησία για την οποία λαμβάνει χώρα η πράξη. Αποτελεί μία πολύ υπεύθυνη υπηρεσία από την πλευρά του Τοπογράφου Μηχανικού ,καθώς στην ορθή περιγραφή της ιδιοκτησίας στο τοπογραφικό διάγραμμα βασίζεται η σύνταξη του συμβολαίου. Στα βασικά χαρακτηριστικά ενός τέτοιου διαγράμματος περιλαμβάνεται:

 • Λεπτομερής αποτύπωση της ιδιοκτησίας (οικοπέδου ή αγροτεμαχίου) και των υφιστάμενων κτισμάτων που υπάρχουν σε αυτή.

 • Εξάρτηση των κορυφών του ακινήτου από το Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς (Ε.Γ.Σ.Α. 87).

 • Εμφανή όρια με μοναδιαία αρίθμηση κορυφών ακινήτου και πίνακα συντεταγμένων των κορυφών αυτών.

 • Απεικόνιση πολεοδομικών γραμμών (ρυμοτομική – οικοδομική γραμμή, γραμμή αιγιαλού – παραλίας, απαλλοτρίωσης-πράξεων εφαρμογής κ.τ.λ)

 • Πολεοδομικός έλεγχος (όροι δόμησης) για τις διατάξεις που ισχύουν για την περιοχή όπου ανήκει το ακίνητο, και λήψη των εγγράφων και των σχεδίων που τις συνοδεύουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 • Δήλωση των νόμων 651/1977 και 1337/1983 περί της αρτιότητας – οικοδομησιμότητας του γεωτεμαχίου καθώς και την υποχρέωση εισφοράς σε γή ή χρήμα.

 • Επιπλέον δηλώσεις μηχανικού για το αν το ακίνητο εμπίπτει σε περιοχή λειτουργίας Εθνικού Κτηματολογίου και εάν εμπίπτει αναφορά για την συμβατότητα των γεωμετρικών στοιχείων, για το αν εντός του ακινήτου διέρχονται εναέρια γραμμή υψηλής τάσης ΔΕΗ, αγωγός φυσικού αερίου, ρέμα καθώς και αν η ιδιοκτησία εμπίπτει σε περιοχή με κυρωμένο δασικό χάρτη.

 • Τοποθέτηση του περιγράμματος των ορίων της ιδιοκτησίας είτε επί του αντίστοιχου αποσπάσματος διαγράμματος της ΓΥΣ (Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού) κλίμακας 1:5000 (για ιδιοκτησίες εκτός σχεδίου), είτε επί του αποσπάσματος του Ρυμοτομικού διαγράμματος της περιοχής στην οποία βρίσκεται το γεωτεμάχιο.

 • Δήλωση ιδιοκτήτη, όπου οι κύριοι ή οι έχοντες νόμιμο δικαίωμα δηλώνουν ενυπογράφως στο τοπογραφικό διάγραμμα και ευθύνονται για την ακρίβεια των δηλουμένων ορίων του ακινήτου τους.

 • Τίτλος σχεδίου σε μέγεθος Α4, στο οποίο αναφέρονται: στοιχεία Μελετητή, Εργοδότη, Ονομασία έργου, Θέση, Θέμα και Κλίμακα σχεδίου, Ημερομηνία σύνταξης και Υπογραφές – Σφραγίδες.


ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Τα τοπογραφικά διαγράμματα που προορίζονται για έκδοση οικοδομικών αδειών είναι τα πληρέστερα από άποψη απόδοσης και πληροφορίας τοπογραφικά διαγράμματα. Αποτελούν το αρχικό στοιχείο οποιασδήποτε άδειας οικοδομής ή αλλαγής χρήσης του ακινήτου. Στα βασικότερα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου διαγράμματος περιλαμβάνεται:

 • Πλήρη και λεπτομερή αποτύπωση του ακινήτου, με τα υφιστάμενα και μελλοντικά κτίσματα. Εμφανή όρια γεωτεμαχίου, μοναδιαία αρίθμηση κορυφών οικοπέδου και κτισμάτων , πίνακας συντεταγμένων των κορυφών αυτών σε ΕΓΣΑ ’87 και η μέθοδος εξάρτησης σ’ αυτό , καθώς και οι διαστάσεις ορίων οικοπέδου και κτισμάτων.

 • Πλήρη υψομετρική αποτύπωση του οικοπέδου. Απόδοση υψομέτρων στις κορυφές του οικοπέδου και σε άλλα χαρακτηριστικά σημεία.

 • Αποτύπωση των ορίων και κτισμάτων των ομόρων οικοπέδων και αναφορά στην αρτιότητα τους, καθώς και αναγραφή των στοιχείων των ομόρων ιδιοκτητών.

 • Αποτύπωση όλων των πλευρών του Οικοδομικού Τετραγώνου και των απέναντι από τις οδούς ιδιοκτησιών, εφόσον βρίσκεται σε περιοχή με εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο.

 • Απεικόνιση πολεοδομικών γραμμών (οικοδομικών – ρυμοτομικών, αιγιαλού – παραλίας, απαλλοτρίωσης-πράξεων εφαρμογής κ.λ.π.) όπου απαιτείται.

 • Ονομασία, χαρακτηρισμός , πλάτος οδών και αρίθμηση των αναφερόμενων Οικοδομικών Τετραγώνων.

 • Όροι δόμησης κατά τον κανόνα και τις παρεκκλίσεις τους στην περιοχή, τα διατάγματα όρων δόμησης, ρυμοτομίας και χρήσεων γης , καθώς και το απόσπασμα του ισχύοντος εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου με απεικόνιση της θέσης του οικόπεδου. Όλα τα έγγραφα και τα σχέδια λαμβάνονται από τις αρμόδιες Πολεοδομικές Υπηρεσίες.

 • Δήλωση των νόμων 651/1977 και 1337/1983 περί της αρτιότητας – οικοδομησιμότητας του γεωτεμαχίου καθώς και την υποχρέωση εισφοράς σε γή ή χρήμα.

 • Επιπλέον δηλώσεις μηχανικού για το αν τα όμορα οικόπεδα είναι άρτια και οικοδομήσιμα και αν υφίστανται διατηρητέα κτίσματα σ’ αυτά ,καθώς και για το αν εντός του ακινήτου διέρχονται: εναέρια γραμμή υψηλής τάσης ΔΕΗ, αγωγός φυσικού αερίου, ρέμα ή οδός προϋφιστάμενη του 1923.

 • Τοποθέτηση του περιγράμματος των ορίων της ιδιοκτησίας είτε επί του αντίστοιχου αποσπάσματος διαγράμματος της ΓΥΣ (Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού) κλίμακας 1:5000 (για ιδιοκτησίες εκτός σχεδίου), είτε επί του αποσπάσματος του Ρυμοτομικού διαγράμματος της περιοχής στην οποία βρίσκεται το γεωτεμάχιο.

 • Δήλωση ιδιοκτήτη, όπου οι κύριοι ή οι έχοντες νόμιμο δικαίωμα δηλώνουν ενυπογράφως στο τοπογραφικό διάγραμμα και ευθύνονται για την ακρίβεια των δηλουμένων ορίων του ακινήτου τους και για την ύπαρξη του δικαιώματος τους να ζητήσουν την έκδοση άδειας δόμησης.

 • Φωτογραφίες του ακινήτου και απεικόνιση της θέσης λήψης αυτών.

 • Τίτλος σχεδίου σε μέγεθος Α4, στο οποίο αναφέρονται: στοιχεία Μελετητή, Εργοδότη, Ονομασία έργου, Θέση, Θέμα και Κλίμακα σχεδίου, Ημερομηνία σύνταξης και Υπογραφές – Σφραγίδες.

Επιστροφή στην κορυφή

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΟΥ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ-ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ - ΑΥΤΟΝΟΜΩ

ΠΛΗΡΩΜΗ ON-LINE

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.