fbpx
elenfrdeites
Τηλ.: 210.64.50.513
Δευ-Παρ.: 08:00 - 18:00
 x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Airbnb διαμέρισμα στην Αρτέμιδα


Το διαμέρισμα 40 τ.μ., σχεδιασμένο για βραχυπρόθεσμη κατοίκηση στην Αρτέμιδα Αττικής, ανακαινίστηκε πλήρως για να φιλοξενήσει επισκέπτες που θέλουν να περάσουν λίγες ημέρες ξεκούρασης κοντά στη θάλασσα.

H μίσθωση Airbnb χώρων σε παραλιακές περιοχές της Αττικής έχει σημειώσει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, επηρεάζοντας καταλυτικά τον κλάδο του interior design. Η λειτουργική διακόσμηση και η όμορφη αισθητική ενός Airbnb καταλύματος δίνουν ξεκάθαρο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων. Αθροιστικά, την τελική επιλογή ενθαρρύνει η ύπαρξη κουζίνας για αυτονομία στο μαγείρεμα και η ευελιξία στον αριθμό των επισκεπτών με την παροχή πολυλειτουργικών επίπλων.

Η FTF, σχεδίασε και παρέδωσε εντός τριών μηνών, το μικρό διαμέρισμα που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες νεαρών ταξιδιωτών, ζευγαριών και φίλων. Η δημιουργική μείξη σύγχρονων και vintage στοιχείων, η χρήση πρωτογενών υλικών και ο απόλυτα εργονομικός σχεδιασμός, δημιούργησαν έναν ιδανικό χώρο φιλοξενίας που, αν και κατασκευάστηκε για μικρής διάρκειας διαμονή, αποπνέει φρεσκάδα και οικειότητα.

Λειτουργικότητα διαθέσιμων χώρων

Βασική επιδίωξη μας, κατά τη διάρκεια της σχεδίασης και υλοποίησης του έργου, ήταν η σωστή εκμετάλλευση των 40 τ.μ. και η μεγιστοποίηση της λειτουργικότητάς τους.
Με ένα ιδιότυπο mix n’ match μινιμαλισμού και βιομηχανικών χρωμάτων, επιλέξαμε τόνους του γκρι, σε καθιστικό και κουζίνα, που προσδίδουν κομψότητα αλλά και μια αστική ταυτότητα στη εμπειρία της διαμονής. Την ψυχρότητα του βιομηχανικού γκρι ισορροπεί η ζεστασιά των φυσικών υλικών, όπως το ξύλο, σε έπιπλα και κατασκευές.

Με απλές και καθαρές γραμμές, δημιουργήσαμε «έξυπνες» γωνίες που εξυπηρετούν λειτουργικές ανάγκες, όπως το χρηστικό ψηλό ξύλινο τραπέζι φαγητού, που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στο διαμέρισμα. Στην ίδια λογική και το μικρό βεστιάριο, που χωρίζεται από τον υπόλοιπο ενιαίο χώρο με μια γυάλινη συρόμενη πόρτα δίνοντας βάθος και ικανοποιώντας τις ανάγκες των επισκεπτών για αποθηκευτικό χώρο.

Το open plan καθιστικό διαθέτει μια ιδιαίτερη κατασκευή που κυριαρχεί στον χώρο και φιλοξενεί το τζάκι, την τηλεόραση και το minimal κρεβάτι του διαμερίσματος. Κατασκευάστηκε από πυροσανίδα με πυράντοχο mdf, ένα υλικό που έχει ισχυρή αντίσταση στη φωτιά, την υγρασία και δίνει άψογη υφή στις επιφάνειες και, στο τελικό στάδιο, επενδύθηκε με φορμάικα. Το μεγάλο και ευέλικτο περιμετρικό περβάζι μπορεί να μετατραπεί με την προσθήκη μαξιλαριών σε έναν χτιστό καναπέ, προσφέροντας επιπλέον θέσεις καθίσματος και δημιουργώντας αίσθηση οικειότητας και παρείστικης ατμόσφαιρας στον χώρο. Τέλος, επιλέξαμε έπιπλα πολλαπλών χρήσεων, όπως ο καναπές, που μετατρέπεται σε κρεβάτι και μπορεί να φιλοξενήσει επιπλέον άτομα.

Πρωτοτυπία σχεδιασμού

Εκμεταλλευτήκαμε τον αρχικό σχεδιασμό του διαμερίσματος, επιλέγοντας λύσεις που δίνουν χαρακτήρα στο διαμέρισμα. Με μια κατασκευή από κάθετα πηχάκια από καπλαμά δρυός, ‘‘εξαφανίσαμε’’ οπτικά το λουτρό, δίνοντας μεγαλύτερη αίσθηση στον χώρο. Η πόρτα του μπάνιου φέρει κρυφούς μεντεσέδες βαρέως τύπου και μια μεγάλη custom μαύρη χειρολαβή. Τα πηχάκια κρύβουν ιδανικά και τον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού.

Με την κατασκευή αυτή, ο τοίχος με τα πηχάκια επεκτείνεται και μετατρέπεται σε πλαϊνό διαχωριστικό της κουζίνας. Παράλληλα, το δοκάρι της κατασκευής έχει επενδυθεί με κρυφό φωτισμό που συνεχίζει και στο ταβάνωμα της κουζίνας. Στοιχεία που κάνουν τους χώρους να μοιάζουν ότι αλληλοεπιδρούν.

Η μοντέρνα κουζίνα σε γκρι τόνους περιλαμβάνει custom ξύλινες χειρολαβές ενώ τα άνω ντουλάπια διαθέτουν σύγχρονο μηχανισμό χωρίς πόμολα (handless). Ο πάγκος και ο τοίχος της κουζίνας ακολουθούν την ίδια τεχνοτροπία με το τζάκι, δίνοντας μια αισθητική συνοχή στον χώρο. Επιλέξαμε τα λειτουργικά της στοιχεία, όπως η μπαταρία της βρύσης και ο απορροφητήρας να είναι σε μαύρους τόνους, ώστε να ενσωματώνονται αρμονικά στο σκηνικό . Το αποτέλεσμα είναι μια κουζίνα που εντάσσεται ιδανικά στον ενιαίο open plan καθιστικό.

Στο μπάνιο τοποθετήθηκαν πλακάκια terrazzo, μια τεχνική που αναδύει μνήμες του παρελθόντος, προσομοιάζοντας - με το γνώριμο σε όλους μας - μωσαϊκό. Στη σύγχρονή του εκδοχή, εμπλουτίζεται με χρώματα και σχήματα, δίνοντας στο χώρο ένα σύγχρονο αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, μιλάμε για ένα υλικό με πολύ καλή αντοχή στο χρόνο και τη φθορά που διαθέτει αδιαβροχοποιητικές ικανότητες, μιας που το διαμέρισμα πρόκειται να κατοικηθεί από πλειάδα επισκεπτών. Τοποθετήσαμε πλακάκια σε γήινους τόνους στο μεγαλύτερο μέρος του μπάνιου και σκούρα μεγάλα πλακάκια σε μαύρους τόνους στην ντουζιέρα, σαν ένα παιχνίδι διχρωμίας. Ο χαλαρωτικός σχεδιασμός του μπάνιου ενισχύεται με έναν διακριτικό γραμμικό φωτισμό που ξεκινάει κάθετα από τον καθρέφτη, προεκτείνεται μέχρι την οροφή και συνεχίζει μέχρι το ταβάνι του μπάνιου, δημιουργώντας μια διακριτική γωνία. Με μοντέρνα αισθητική, επιλέχθηκαν ο custom νιπτήρας, τα εντοιχισμένα είδη υγιεινής και η υπόσκαφη ντουζιέρα με τα φωτιζόμενα ράφια.

Σε έναν μικρό χώρο υπογείου δόθηκε μεγάλη έμφαση στο φωτισμό. Πραγματοποιήσαμε μια προσεκτική μελέτη και δημιουργήσαμε πολλαπλά σημεία κρυφού φωτισμού με στόχο να τονίσουμε, αισθητικά και λειτουργικά, τις γωνίες που θέλαμε.

Φωτογραφίες

Πλήρης Ανακαίνιση διαμερίσματος 95m² στη Κηφισιά.
Πλήρης Ανακαίνιση διαμερίσματος 95m² στη Κηφισιά.
Πλήρης Ανακαίνιση διαμερίσματος 95m² στη Κηφισιά.
Πλήρης Ανακαίνιση διαμερίσματος 95m² στη Κηφισιά.
Πλήρης Ανακαίνιση διαμερίσματος 95m² στη Κηφισιά.
Πλήρης Ανακαίνιση διαμερίσματος 95m² στη Κηφισιά.
Πλήρης Ανακαίνιση διαμερίσματος 95m² στη Κηφισιά.
Πλήρης Ανακαίνιση διαμερίσματος 95m² στη Κηφισιά.
Πλήρης Ανακαίνιση διαμερίσματος 95m² στη Κηφισιά.

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΟΥ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ-ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ - ΑΥΤΟΝΟΜΩ

ΠΛΗΡΩΜΗ ON-LINE

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.