elenfrdegaites
Τηλ.: 210.64.50.513
Δευ-Παρ.: 09:00 - 18:00
  • Αρχική
  • Ταυτότητα Κτιρίου
  • Πληροφορίες

Ταυτότητα Κτιρίου

Σκοπός της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου είναι η θέσπιση ειδικής διαδικασίας ελέγχου των κτιρίων μετά την ολοκλήρωσή τους η οποία μέσω της αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης θα επιτρέπει την παρακολούθηση των μεταβολών του, τον έλεγχο της ασφάλειάς και της συντήρησή τους, καθώς και την αποτροπή εκτέλεσης πολεοδομικών αυθαιρεσιών.

Τι είναι

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου είναι ο φάκελος που περιλαμβάνει :

α) την θεωρημένη από την πολεοδομία οικοδομική άδεια του κτιρίου.

β) τα θεωρημένα από την πολεοδομία εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας.

γ) το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου ή τμημάτων αυτού.

δ) το πιστοποιητικό ελέγχου κατασκευής, εάν υπάρχει.

ε) τις δηλώσεις υπαγωγής σε νόμους αναστολής επιβολής κυρώσεων επί αυθαιρέτων.

στ) τα σχέδια κατόψεων που αποτυπώνουν το κτίριο ή το τμήμα αυτού όπως κατασκευάστηκε τελικώς , καθώς και την τυχόν αναγκαία ενημέρωση ή αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας ή τα στοιχεία νομιμοποίησης.

ζ) το δελτίο δομικής τρωτότητας και τη μελέτη στατικής επάρκειας.

η) τον πίνακα χιλιοστών και τη μελέτη κατανομής δαπανών του κτιρίου.

θ) πιστοποιητικό πληρότητας της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας του Κτιρίου ή τμήματος αυτού.

Ο φάκελος συντάσσεται από εξουσιοδοτημένους μηχανικούς και αντίγραφο αυτού φυλάσσεται εντός του κτιρίου με ευθύνη του ιδιοκτήτη.

Που εφαρμόζεται

Με ημερομηνία έναρξης εφαρμογής αυτή που θα οριστεί με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και ενέργειας η ταυτότητα κτιρίου θα εφαρμόζεται:

α) σε κάθε νέο κτίριο κατά τη διάρκεια της κατασκευής του.

β) σε όλα τα υφιστάμενα κτίρια της κατηγορίας I σε χρονικό διάστημα 5 ετών και της κατηγορίας II κατά την μεταβίβαση του ακινήτου οπότε και η σχετική δήλωση για την ταυτότητα θα προσαρτάται υποχρεωτικώς στο συμβόλαιο μεταβίβασης αντικαθιστώντας τη βεβαίωση μηχανικού.

Κατηγορίες κτιρίων

Κατηγορία

Περιγραφή

Προθεσμία υποβολής

Επανέλεγχος

Ι

Δημόσια κτίρια, κτίρια συνάθροισης κοινού, πρατήρια υγρών καυσίμων και συνεργεία αυτοκινήτων, τουριστικά καταλύματα άνω των 300 τ.μ. ,δημόσια και ιδιωτικά κτίρια προσχολικής ,πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κτίρια περίθαλψης , βρεφοκομεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, οικοτροφεία, οίκοι ευγηρίας, ιδρύματα χρονίως πασχόντων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, σωφρονιστικά καταστήματα ,άσυλα

Εντός 5 ετών

Δεν έχει οριστεί

ΙΙ

Όλα τα υπόλοιπα κτίρια

Κατά την μεταβίβαση

Δεν έχει οριστεί

Η δήλωση γίνεται ανά κτίριο ή ανά διηρημένη ιδιοκτησία.

Ενημέρωση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας του Κτιρίου γίνεται ύστερα από οποιαδήποτε εργασία παρέμβασης ή τροποποίησης στο κτίριο, οριζόντια ή κάθετη διηρημένη ιδιοκτησία για την οποία απαιτείται οικοδομική άδεια ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας από δημόσια αρχή.

Για κτίριο που εμπίπτει σε περισσότερες της μιας κατηγορίας, όταν η ηλεκτρονική ταυτότητα συντάσσεται για το σύνολο του κτιρίου , ακολουθείται η δυσμενέστερη προθεσμία.

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων, διαμερισμάτων και καταστημάτων άμεσα και οικονομικά

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας που είναι σε θέση να διεκπαιρεώσει με απόλυτη αξιοπιστία και ευθύνη την τακτοποίηση του χώρου σας

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

ΒΕΒΑΙΩΣΗ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

Αναλαμβάνουμε την έκδοση της απαραίτητης βεβαίωσης σε 24 ώρες από τη στιγμή που θα έχουμε στη διάθεσή μας απλά αντίγραφα των δικαιολογητικών

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

Είμαστε σε θέση να διεκπαιρεώσουμε με απόλυτη αξιοπιστία και ευθύνη την ενεργειακή επιθεώρηση του ακινήτου σας

Εξοκονομώ κατ΄οίκον ΙΙ

Εξοκονομώ κατ΄οίκον ΙΙ

Η εταιρεία μας είναι σε θέση να σας καλύψει τόσο από πλευράς ενεργειακών επιθεωρήσεων κα συμβούλου έργου όσο και από πλευράς υλοποίησης των επιλέξιμων παρεμβάσεων.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Εξασφαλείστε μαζί μας την ασφάλεια και την ποιότητα της κατασκευής σας

Τοπογραφικά – Αποτυπώσεις

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ – ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ

Η εταιρεία μας κατέχοντας τεχνογνωσία, εμπειρία και ιδιόκτητα μηχανήματα, είναι σε θέση να σας παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες

 ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ – ΑΔΕΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ – ΑΔΕΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή κτιριακών έργων. Το ανθρώπινο δυναμικό μας συνδυάζει όλες τις απαραίτητες ειδικότητες για την συντονισμένη εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

210 64.50.513

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ